Drone video

Hvor giver drone video mening?

En flot Drone video

En flot film kan sagtens indeholde nogle drone sekvenser, men man skal vide, hvordan man bruge dem mest effektivt, så det ikke bliver for meget. Vi kender alle drone videoer, som kun består af drone klip, uden at de blandes med andre optagelser, og filmen kommer derfor hurtigt til at mangle en historie. Hvis vi f.eks. først ser et drone skud, hvor vi flyver tilbage og laver et reveal, bagefter flyver man forfra hen til en bygning, og så tilter man kameraet ned og flyver en gang til henoverver bygningen, og det gør man 2 gange fra 25m og 100m flyve højde, så tilføjer disse optagelser med sikkerhed ikke noget til historien, fordi nu har seeren altså efterhånden forstået, at det er netop den bygning det hele drejer sig om.

Drone klip?

Så, hvordan kommer vi tilbage med flest mulige spændende drone klip? Det kræver en lille smule pre-produktion. Kig på det objekt, som skal filmes, og prøv at finde spændende detaljer. Et afløbsrør på en historiske bygning, kan være et kunstværk i sig selv. Et flag, et æbletræ eller en bil – spørg dig selv, hvordan vi kan se disse dagligdagsobjekter med nye øjne. Brug dine kreativitet for at finde spændende løsninger, og skriv det ned på en liste. Gå derefter i gang med flyvningen og film ét element af hinanden. Husk at variere dine vinker og tænk i sekvenser; du skal både have nogle skud helt tæt på, langt fra og noget midt imellem, så du har rigeligt med optagelser at arbejde med når det kommer til redigering.

Det handler om, at du skal forsøge at tænker anderledes og finde på vinkler, som ikke umiddelbart er det første der falder en ind, når man tænker på et givent motiv. Dertil skal du også tænke dronens bevægelsesmuligheder — både flyvning og kamerabevægelser som tilt og pan — med i ligningen. Det er ‘nemt’ nok at flyve frem og tilbage og og og ned med dronen, med kameraet pegende frem hele tiden, men det bliver hurtigt meget mere interessant, hvis man kan styre sit kamera en smule mens man flyver, for at variere vinklerne på den måde.

Prøv noget nyt! Flyv i “course lock” mode og drej dronen (yaw) imens du flyver lige ud. Wow: Pludslig får du nogle helt andre vinkler. Kan du flyve i “course lock”, dreje dronen omkring yaw aksen og samtidigt tilte kameraet op eller ned? Nu har du pludselig bevægelser som foregår på tre akser, og det kan give dig meget spændende billeder. Prøv også at bruge “point of interest” mode, og lær også, hvordan du kan flyve dronen manuelt.

Søger du et komplet visuelt design, så tag og læs hvad jeg skriver her.

Filmproduktion med droner

Udover råd til at optage flotte drone videoer skal du altid huske generelle regler ift. filmproduktion, og det er altid vigtigt at huske, at historien kommer i første række. Ved video produktion skal du huske at optage fra flest mulige forskellige vinkler, og når du bruger dronen til optagelse, så skal den kun være en del af værktøjskassen i videoproduktionen. Søger du en dygtig videoproduktions virksomhed, som behersker flotte optagelsesteknikker med bl.a. drone, og kan levere en spændende film med en god historie og fede vinkler, så kontakt Philipp og Kim fra SpotOnStudios.dk